OM KOMPAGNIET
Det Fynske Dansekompagni er en uafhængig kunstnergruppe af dansere og koreografer.
Kompagniet møder sit publikum i mange formater, og har siden 2019 produceret adskillige anmelderroste værker til teater, galleri, gaderummet og som dansefilm.
Kompagniet er en stærk lokal aktør på Fyn, og tilbyder scenekunstoplevelser, danseundervisning og workshops. Nogle af deres tidligere og nuværende samarbejdspartner er bl.a Teater Momentum, Dynamo Workspace, Hips Dance Studios, Dansehallerne og kunstnerfællesskabet Lunars.
Kompagniets kendetegn er deres nysgerrighed på samtidens smertepunkter, såvel som de store emner som kærligheden, ensomheden, sorgen, køn og identitet. Kompagniet er ikke bange for at prøve kræfter med metoder inden for teater, performance og musikdramatik, og kan opleves i en farverig blanding af udtryk og fortællinger. Dette medvirker til, at den største konstant i Det Fynske Dansekompagnis er deres legende, fornyende og modige tilgang til deres kunstneriske virke.
Kompagniet er drevet af Viola Dröse, Christina Dyekjær og Cirkeline Dahl Bondesen og har andre dansere tilknyttet til de forskellige projekter og forestillinger.
​
Cirkeline Dahl Bondesen
Cirkeline Dahl Bondesen (1991, Odense) er en dansk freelance koreograf og performer. Hun har klassisk dansetræning fra Det Kongelige Teaters Balletskole (2002-2007), og har sidenhen efterfulgt sin interesse i social dances og improvisationsteknikker, ved at deltage i Paris’ undergrundsscener og dansefællesskaber fra 2015-2019. Hun har koreograferet de turnerende forestillinger INTUITION (2021) og ELEMENT (2020) såvel som stedsspecifikke værker såsom RÅ KROP (2022, Dansekapellet, DK) sammen med Det Fynske Dansekompagni. Cirkeline Dahl Bondesens arbejde undersøger magtstrukturer i samtiden, såvel som temaer inden for bevidsthed, natur, køn og seksualitet. Hun modtog et arbejdslegat fra Statens Kunstfond i 2021 for sit arbejde med koreografi.
Christina Dyekjær
Christina Dyekjær er uddannet ved Danceworks Berlin og videreuddannet ved intensives hos Martha Graham School of Contemporary Dance, New York samt Tecniche di Danza Moderna, Rome. Christina har blandt andet danset hos Compagnia Francesca Selva og Den Tyske Opera i Berlin. Som freelance performer og underviser har Christina rejst rundt i verden og sat forestillinger op i samarbejde med forskellige kunstnere i bl.a. Indien, Tyskland, Italien, Norge, Irak og Danmark. Siden 2018 flyttede Christina tilbage til Danmark, hvor hun til daglig arbejder som moderne danselærer på Oure Højskole og Kostgymnasium og har siden 2019 været med til opstarten af Det Fynske Dansekompagni. I sit virke arbejder Christina meget med følelser og mellemmenneskelig kommunikation.
Viola Dröse
Viola Dröse er uddannet danser på Balletakademiet i Göteborg og har taget en overbygning som Danseformidler på Statens Scenekunstskole. Hun har fået et scholarship til Martha Graham Summer intensive i New York og deltaget i flere danse workshops rundt omkring i Europa.
Tidligere har hun danset i eget opstartet kompagni i København, danset i skole forestillinger og som performer i Kunst installationer for bl.a Cie.W Dorner i Bodies in Urban Spaces og Koreans kunstner Sora Kim, på Kunsthal Charlottenborg. Hun har mange års erfahring med undervisning af moderne dans, hvor hun bl.a. har været på Oure efterskole som danselærer. Som danseformidler har hun arbejdet meget med kreativ dans i skoler og været kunstnerisk leder til et talentudviklingshold for unge i København.
I dansen interesserer hun sig meget for ærlighed, humor og sårbarhed.
TILKNYTTEDE DANSERE
Anna Ting Nissen Bech
Anna Ting Nissen Bech er uddannet med en bachelor i dans fra Universitetet i Stavanger, Fakultet for Utøvende Kunstfag i juni 2020. Efter uddannelsen har hun siden september 2020 været i gang med et internship ved Det Fynske Dansekompagni både som en del af det administrative team og som danser, hvor hun blandt andet var med i den seneste forestilling, INTUITION. Derudover arbejder Anna også med egne danserelaterede projekter ved siden af. Af egne værker har hun heriblandt koreograferet og danset i den digitale interaktive forestilling SNART DER som efterfølgende også blev udviklet til en live version i forbindelse med Økant Performance Festival 2021. Tidligere har Anna også arbejdet med freelance danseprojekter i Norge, hvor hun har danset og koreograferet til forskellige koncerter og konferencer. I dansen er Anna særligt interesseret i kommunikation og formidling, og vægter dramaturgi og nærvær højt i sit arbejde.